Perşembe, Aralık 7, 2023
Ana SayfaAnne ve ÇocukBir Memeden Daha Az Süt Gelmesinin Nedeni Nedir?

Bir Memeden Daha Az Süt Gelmesinin Nedeni Nedir?

Emziren anneler en çok da sütünün bir anda kesilmesinden korkmaktadır. Bir memeden daha az süt gelmesi gibi durumlarla da karşılaşınca bu korkuları artmaktadır. Meme sıkıldığı zaman süt gelmiyor ya da az geliyorsa bu bir tesadüf olabilir. Memenin dolu ya da boş olduğunu anlayabilmek için yanlış yöntemler uygulamamalısınız. Bu durumun psikolojik ve geçici olabileceğine de ihtimal vermelisiniz. Bunun yerine uzman bir doktora danışabilirsiniz.

Anne Sütünün Azlığının Nedenleri Nelerdir?

Bebekler için en hayati besin olan anne sütü, bazen bebeklere çok az gelebilmektedir. Anne sütünün az olmasının bazı nedenleri olabilmektedir.

Bu nedenler şu şekildedir;

  • Anne yeterli derecede sıvı almıyorsa,
  • Erken doğum yapmışsa,
  • Bebeğini geç emzirmeye başlamışsa,
  • Yeterli bir şekilde beslenme alışkanlığı yoksa, sütü az olabilmektedir.

Bu nedenlerin yanı sıra, psikolojik nedenlerden dolayı da sütü az gelebilmektedir. Sütün az olduğunu anlamak içinde bazı belirtileri izleyebilirsiniz. Mesela bebek normalden daha az altını ıslatıyorsa bu anne sütünü çok az aldığını gösterir. Ayrıca idrar renginden de sütün yeterli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bir Memeden Daha Az Süt Gelmesinin Nedeni Nedir?
Bir Memeden Daha Az Süt Gelmesinin Nedeni Nedir?

Anne Sütünün Artması İçin Neler Yapılabilir?

Anneler bebeklerini emzirmeye başlamak için, doğumdan sonra çok fazla beklememelidir. Erken emzirmeye başlamak her zaman için daha doğrudur. Mümkün olduğunca sık emzirerek sütün artmasını sağlayabilirsiniz. Sütü düzenli olarak sağmak da, sütün daha çok gelmesini sağlar. Bebekleri sık sık emzirmeye dikkat etmelisiniz. Bir bebeğin günlük normal emmesi 8 ya da 12 kezdir. Sürekli emzirerek, daha çok süt gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğin göğsü iyi kavraması da önemlidir. Böylece sütü yuttuğundan da emin olabilirsiniz. Göğüsler arasında geçiş yaparak iki göğüsten de süt gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu yüzden değişiklik yapmaya dikkat etmelisiniz. Emzirme zamanlarını atlatmamaya çalışın. Gerekirse bir emzirme planı uygulayın ve buna göre emzirin. Böylece sütün artmasını sağlayabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

En popüler

son yorumlar