Cumartesi, Haziran 10, 2023
Reklam Alanı
Ana SayfaAnne ve ÇocukDoğum Sancıları Beklenilenden Erken Gelirse Yapılması Gereken İlk 3 Şey

Doğum Sancıları Beklenilenden Erken Gelirse Yapılması Gereken İlk 3 Şey

Doğum hayatın kadına sunduğu en büyük mucizelerden birisidir. Dünyaya bir insanın gelmesi de sanıldığı kadar kolay değil, aksine meşakkatli bir süreçten geçmeyi gerektirmektedir. Doğumun başladığını gösteren en önemli kanıt ise sancılardır.

Sancılar meşakkatli sürecin sonuna yaklaşıldığını gösterir. Peki, beklenenin aksine sancılar erken başlarsa ne olur? Bununla birlikte doğum sancıları beklenilenden erken gelirse yapılması gereken ilk 3 şey nedir? Sancılar hangi sıklıkta olmalıdır? Doğum belirtileri nelerdir?

Doğum Belirtileri

Normal bir hamilelik ve doğum süreci 9 ay 10 gün sürer. Bu süreyi tamamlayan hamilelik vakti gelince bir takım belirtilerek göstererek doğumun başladığına işaret eder. Bu belirtilerden bazıları kısaca şunlardır; İlk belirti düzenli görülen sancılardır. Rahim içi kasılmalar başlar ve rahim ağzı açılır. Doğum suyu gelir.

Sancı Sıklıkları

Doğumun ilk belirtisi belli aralıklarla yaşanan sancılardır. Bu sancılar ilk olarak düzensiz görülse de doğumun yaklaşmasıyla birlikte belli bir düzene girmektedir. Sancının şiddetine bağlı olarak beş dakikada bir görülmesi halinde uzman doktorla irtibata geçilmeli ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Erken Başlayan Doğum Sancısının Önlenmesi İçin Yapılması Gereken 3 Şey

Doğum sürecinde istenmeyen durumlardan belki de en önemlisi erken doğum ihtimalleridir. Uzman hekimler eşliğinde her türlü riske karşı tedbirler uygulanır. Bazı durumlarda ise erken doğum olasılıkları kaçınılmaz bir hal alır.

Erken doğum belirtileri kısaca şöyledir;

  • Kasıklarda yaşanan şiddetli ağrılar erken doğum habercisi olabilir.
  • Bel ve sırt çevresinde şiddetli ağrılar gözlemlenir.
  • Doğum lekesi ve akıntı oluşur.
  • En riskli belirti ise beklenmeyen kanamalar yaşanmasıdır.

Beklenenden erken gelen doğum sancısı görüldüğü takdirde yapılması gereken 3 adım şöyledir;

  • Öncelikle doğum doktoru ile iletişim halinde olunmalıdır. Doktorun yönlendirmeleri ve telkinleri dikkate alınmalıdır.
  • Sancıların başladığı anda derin derin nefes alınmalı ve bebeğin oksijensiz kalmamasına dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca sakin kalınmaya gayret edilmelidir.
  • Yürümek doğum sancısının neden olduğu ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Çok yorulmadan mümkün olduğunca yürüyüş ve egzersiz yapılabilir.

Sancıları hafifletmek için yapılan yöntemler her hamilede etki etmeyebilir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En popüler

son yorumlar