Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEvcil HayvanlarPapağanım Titriyor Nedeni Nedir?

Papağanım Titriyor Nedeni Nedir?

Papağanlar, çeşitli hastalıklardan veya bazı sebepler nedeniyle titreyebilirler. Titreme düzeyleri farklı derecelerde olabilmektedir. Bu nedenlerden ilki, stres kaynaklı olabilir. Yem beğenmeme, mevsimsel etkiler, çiftleşme dönemi, arkadaşlarından ayrılma gibi sebepler strese girmelerine yol açmaktadır. Bu problemler strese ve dolayısıyla titremeye neden olmaktadır. Titremelere bir tanı koyamıyorsanız ve gün geçtikçe titreme şiddeti artıyorsa veteriner hekime başvurmalısınız. Pek çok sahip, papağanım titriyor nedeni nedir? Sorusunu sormaktadır. Bu problemler ishal durumu, mantar, parazit, yem değişikliğidir.

Papağanın İshal Durumuna Bakılmalıdır

Papağanların titreme nedenlerinden bir diğeri ishal durumu yaşamalarıdır. Titreme ve ishal bir arada yaşanıyorsa, bu durum yemden kaynaklanıyor olabilir. Yemini beğenmemiş papağanlarda ishal yaşanabilmektedir. Çok şekerli ve yağlı bir diyet uygulandıysa veya papağanınız zengin yemlerle beslenmişse de bu durum yaşanabilir. Papağanınızın yemlerini gözden geçirmelisiniz.

Papağanım Titriyor Nedeni Nedir?
Papağanım Titriyor Nedeni Nedir?

Papağanlarda İshal Durumu Titremeye Sebep Olabilir

Papağanlarda yaşanan ishalin diğer sebepleri;

  • Mantar
  • Parazit
  • İltihap
  • Altta yatan diğer problemler

Mantar ve parazitler, kuşların bilinçsiz bir biçimde titreme nöbetine girmesine sebep olmaktadır. Bununla mücadele edebilmek için öncelikle takviye edici gıdalar, ardından da ilaç kullanımı gerekmektedir. Bu adımlara dikkat ederek birkaç gün içinde çözüm yolu elde edebilirsiniz.

Titremenin Temeline İnilmelidir

Enfeksiyon ve iltihap gibi nedenler titremeye neden oluyorsa, enfeksiyon öldürücü ve iltihap kurutucu yöntemler ile bu sorunun temeli çözülmelidir. Hızlı bir biçimde çözülmezse kuşların ölümüyle sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple en hızlı şekilde çözüm yolu bulunmalıdır. Papağanınızı düzenli olarak kontrol ettirmek ve gereken muayenelerini yaptırmak şarttır. Titremeyle beraber kambur duruş, kilo kaybı, tüylerini yolması, denge kurmakta zorluk, daireler çizerek yürüme ve kişisel bakımını kendi başına yapamaması da sıralanabilmektedir. Ciddi değişiklikler gözlemlenirse, veterinere başvurulmalıdır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

En popüler

son yorumlar