Atlara binmek her zaman için insanlara güzel gelmiştir. At sürmenin keyfi çok ayrıdır. Ancak at sürebilmek oldukça zor bir iştir ve üzerinde yoğunlaşmak gereken bir meseledir. Atlarla ilgilenen insanların aklında genellikle tek bir soru vardır. O soru ‘at binmek için ne sıklıkla idmanlara gitmeliyim?‘ sorusudur.

At Binme İdmanları
At binme idmanları oldukça yorucudur. Bunun sebebi atlar ne kadar sevimli ve asil olsalar da çok çabuk ürkmeleridir. Yüksek kas yapısına sahip oldukları için de ürktükleri zaman kontrolleri oldukça güçtür. At sırtındayken ve at korktuğu zaman düşmemek uzmanlık gerektirir. At üzerinden düşmek ise sakatlanmalara sebebiyet verebilir. At binme idmanlarında başarılı olabilmek için bazı tavsiyeler vardır.
Bunlar kısaca;
- At binmek zor bir süreçtir ve binicinin sağlam bir yapısı olmalıdır.
- Binici atlarla iletişim kurabilmeli ve kendini kabul ettirebilmelidir.
- Ata binmeden önce her türlü acil manevrayı teorik olarak bilmelidir. Aynı zamanda bunları modeller üzerinde de denemelidir.
- Kas ağrıları yaşadığı taktirde at binmeye ara vermelidir.
İşte bu tavsiyeler doğrultusunda at binme idmanları istenildiği kadar ve zaman yapılabilir. At binme idmanlarında belirli bir süre sınırlaması yoktur ancak vücut fazla zorlandığı taktirde ara verilmelidir. Bunun dışında hastalık olarak 1-2 gün at binmeye ayırmak yeterli olacaktır.
At Sürmek
Ata binmekle at sürmek arasında oldukça büyük bir fark vardır. Kafasında ‘at binmek için ne sıklıkla idmanlara gitmeliyim?’ sorusu olan insanların at sürmek için de aynı soruyu sorması gerekir. At üzerine binme, ardından dengede durma gibi aşamaları kat eden biniciler sürmeyi öğrenmeye geçebilirler. Bu iki işlem genelde birbiriyle iç içe geçtiği için hastalık 1-2 antrenman oldukça etkili bir at binme sağlayacaktır.