At ve diğer büyükbaş hayvanlar, küçük evcil hayvanlar gibi ayakların kullanamamaktadır. At kuyruğunu neden sağa sola sallar? Atlar büyük hayvanlar olduğu için çeşitli böcek ve sinekler bu hayvanları rahatsız etmektedir. At sineklerden ve böceklerden kurtulmak için kuyruğunu sağla sola sallayarak, bu canlılardan kurtulmaya çalışmaktadır. Sıcak havalarda, kuyruklarını sallayarak, serinlemeye çalışmaktadır.
At Bakımı
Atlar, hisli ve sevecen hayvanlardır. Doğru eğitim verildiğinden insanların en iyi dostlarından birisidir. Atlar, kendi savunmalarını çoğu zaman kuyruklarını sağa sola sallayarak, ağızlarını ya da ayaklarını kullanarak yapmaktadır. At bakımı, eğitim ve sağlık açısından önemlidir. Büyükbaş hayvan oldukları için küçük sinekler, daha çok atın sırtına konar ve rahatsız eder. At sineklerden kurtulmak için kuyruğunu sallayarak kendisini korumaya çalışacaktır.
Ata Yaklaşım
Atı sevmek için yaklaşmak isteyenler, ata önden yaklaşmalı ve sevgi gösterisini belli etmelidir. Yandan ya da arkadan yaklaşanları engellemek için kuyruğunu sallayarak savunma konumuna geçebilecektir. Atkuyruğundaki kılların uzun ve sert olması acıtıcı etki oluşturacaktır. Bunun için ata yaklaşım çok önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir.

Kendi Kendine Serinleme
At bağlı bulunduğu yerde ya da hareket halindeyken hararetlenebilecektir. Serinlemesi için en iyi yöntemi kuyruğunu sağa sola sallamasıdır. Kuyruğunuz oluşturacağı hava akımı ile hem vücudunu serinletecek hem de çeşitli böceklerin konmasını önleyecektir.
Kuyruk Sallama
Atlarda kuyruk sallama, hem serinleme, hem sineklerden korunma hem de sevgi gösterisi olarak algılanabilir. Bakıcısının ata yem vermesi, sevecen yaklaşması durumunda at sevindiğini başını ya da kuyruğunu sallayarak gösterebilir. At eğitmenleri, atları daha iyi tanıdıkları için atın yaptığı hareketten neler hissettiklerini daha iyi anlayabilmekte, yaklaşımlarını ona göre yapmaktadır. Atların kuyrukları tüm vücutlarını koruyacak uzunluktadır.