Perşembe, Aralık 7, 2023
Ana SayfaAnne ve ÇocukEmzirirken Diğer Memeden Süt Gelmesi Neden Olur?

Emzirirken Diğer Memeden Süt Gelmesi Neden Olur?

Gebelik sonlandığında her annenin doğal olarak memesinden süt gelir. Hatta emzirme anında bile sütünüz akmaya devam edebilir. Evet, Emzirirken diğer memeden süt gelmesi neden olur? Sorusunu cevaplayarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Emzirirken Süt Neden Mi Gelir?

Hiperlaktasyon, anne sütü miktarının çok fazla olması durumuna denilir. Yalnız bu durum, süt kanalının tıkanması halinde mastit denilen ağrılı meme sorununun meydana gelmesine sebep olabilir. Mastit, çok ağrılı ve yoğun sızı duyulabilecek ve oldukça rahatsız edici doğum sonrası kadınların korkularından biridir.

Emzirirken Diğer Memeden Süt Gelmesi Neden Olur?
Emzirirken Diğer Memeden Süt Gelmesi Neden Olur?

Emzirirken Süt Akıyor İse Korkulmalı Mı?

Aslında, emzirirken diğer memeden süt geliyor ise kontrolünü sağlamak gerekebilir. Sütün aşırı şekilde akması, bebeğin kilo almasını engelleyebilir ve gazlı bir bebek olmasına sebebiyet verir. Çünkü emzirme başlandığında ilk gelen süt sulu ve şekerlidir. Bebeğin doymasını sağlayacak yağlı kısım, ön sütten sonra gelir.

Yağlı kısım, süt üreten hücrelere yakın olmakla beraber, asıl besleyen ve bebeğin büyümesini sağlayan kısmı kullanılmadığından bebek ön sütle besleneceği için bebek doysa da sağlıklı ve yetersiz beslenme olacağı için bebeğe bir faydası olmaz. Ön sütte bulunan şeker bebeğin ince bağırsağında birikir, mayalanma oluşur ve bebek kilo alamaz. Ayrıca yoğun bir gaz oluşumu olacağından bebek huzursuz olur ve sürekli ağlar.

Süt Miktarının Fazla Olduğunu Nasıl Tespit Edebiliriz?

Bebek emerken, sütün kontrolünü sağlayamayacak şekilde yoğun akıyor ise, sıkça tıkanır gibi olabilir, öksürür ve yutkunma olabilir. Emme sırasında sık sık memeyi bırakır ve kendini çeker. Ayrıca kusuyor, memeyi istemiyor ve yoğun gazlı ise süt miktarının fazla olduğunu düşünebilirsiniz.

Süt Miktarı Fazla ise Neler Yapılabilir?

Emzirme sırasında sütünüz fazla gelip akıyorsa, bebeğinizin hızlı akan sütle başa çıkmasını sağlamak için yardımcı olabilirsiniz. Başka bir şekilde sütün miktarını azaltacak şekilde tedbirler alabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

En popüler

son yorumlar