Perşembe, Aralık 7, 2023
Ana SayfaSağlık ve FitnessEmzirmeden Sonra Memede Sarkma Nasıl Geçer?

Emzirmeden Sonra Memede Sarkma Nasıl Geçer?

Bedeni bir başka insanla paylaşmak, onun olumsuz etkilenmesine neden olabilmektedir. Emzirmeden sonra memede sarkma durumu da bunlara dahildir. Emzirme bir süreci ifade eder. Bu süreçte hem bağışıklık sisteminde artış hem de, kilo kaybı olabilmektedir. Vücut, uzun vadeli olarak bazı etkilerle yüz yüze kalabilmektedir. Bunu engelleme yöntemlerini uygulayarak, önüne geçebilirsiniz.

Doğal Yöntemlerle Meme Sarkması Engellenebilir Mi?

Meme sarkmasını engellemek için doğal yöntemlerden de faydalanılabilmektedir.

Bu doğal yöntemler şu şekildedir;

  • Sıcak ve soğuk duş alma,
  • Doğru sütyen seçimi yapma,
  • Etkili egzersizlerden faydalanma,
  • Göğüs bölgesine masaj uygulama,
  • Teknolojik yöntemlerden faydalanma, gibi yöntemler vardır. Bu yöntemleri uygulayarak, meme sarkmaları engellenebilir. Meme sarkmalarının engellenebileceği en etkili yöntem egzersizdir. Egzersiz esnasında şınav çekerek meme sarkmasını engelleyebilirsiniz. Şınav sayesinde kaslar harekete geçer ve harekete geçen kaslar göğüs sarkmasını engeller.
Emzirmeden Sonra Memede Sarkma Nasıl Geçer?
Emzirmeden Sonra Memede Sarkma Nasıl Geçer?

Göğüs Sarkmalarının Farklı Nedenleri Olabilir Mi?

Göğüsler, emzirme nedeniyle sarkabildiği gibi, farklı nedenlerden dolayı da sarkabilir. Göğüste bulunan emzirme kanalları, dolar ve boşalır. Bu dolup boşalma hareketi de göğüs sarkmasını tetikler. Göğüslerde oluşan bu deformasyon, gözle görülebilecek boyutlarda olabilir. Göğüslerin sarkmasında ilerleyen yaş da etkili bir faktördür. Yaşları ilerleyen kişilerin göğüslerinin sarkma olasılığı daha yüksektir. İri göğüslü kişilerde, göğüs sarkması problemine daha erken yaşlarda rastlanabilmektedir.

Sürekli kilo alınıp verilmesi de göğüslerin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Kilo ile ilgili durumlar, göğüslerin sarkmasına neden olabildiği gibi, vücudun diğer bölümlerinde de sarkmalar oluşturur. Bazılarında ise genetik durumlar söz konusu olmaktadır. Aile bireylerinin diğerlerinde bu probleme rastlanıyorsa da, göğüs sarkmaları olabilmektedir. Hormonların değişikliği ya da çevresel faktörler gibi konularda da göğüs sarkmaları oluşabilmektedir. Etkili tedavi yöntemleriyle, göğüs sarkmalarından kurtulabilmek mümkündür.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

En popüler

son yorumlar