Sağlıklı giden ilişkilerde zamanla aşkın köreldiğini ve tartışmaların arttığını görüyoruz. Peki, ilişkilerde iki tarafta birbirini sevse dahi neden bu tartışmalar çıkıyor? İlişkide sürekli kavga etmenin nedeni nedir?
Erkekler ve Kadınları Anlamak
İlişkilerde iki tarafta farklı içsel ya da çevresel sorunlarla karşı karşıya kalır. Bu sorunlara nasıl tepki verecekleri de tam olarak kestirilemez. Duygusal yoğunluğun olduğu bu tartışmalar oldukça yıpratıcıdır. Erkekler açısından bakacak olursak bu durum toplum tarafından bastırılmaktadır. Erkekler genel olarak toplum tarafından baskı halinde bulunduğu için ilişkilerdeki davranışların bütünü tartışma anında patlak verir.
Bu yıpranma dönemi dıştan hafif gözükse de içsel bir karmaşaya dönüşür. Kadınlara gelecek olursak, duygusal gözüken naif insanlardır ama içten güçlülerdir. Tartışmalarda genellikle karşı tarafı anlamaya özen gösterir ve aynı şekilde anlayış bekleme taraftarıdırlar. Geneli kapsayan ilişkilerdeki davranış biçimleri bu şekildedir. İlişkide sürekli kavga etmenin nedeni kadın ve erkeği tam olarak anlamamaktan da gelmektedir.

İlişki Süreci
Birbirine aşık olan bir çift bir sorunla karşılaştığında ne yapacağını kestiremeyip ani tepkilerle karşılayanlar, daha sakin davranıp olayı çözümleyenler, konuşmadan olayı bitirenler… Daha birçok örnek verilecek ilişki türü vardır. Aşk ve sevginin yanında güven, sadakat, sabır ve karşı tarafa duyulan sevginin farkındalığı ilişkilerde çok önemli duygulardır.
İlişkiye başlayan bir çift mutlu giden süreçte bir tartışma ile karşılaştıkların da genellikle ne yapacaklarını bilemeyip kısa bir bocalama dönemi geçirirler. Bunu hafif atlatmak iki taraf için çok önemlidir. İlişkideki tartışmaların bilinçli yapılması da ilerleyen zamanlarda işe yarayan bir durum haline gelir. Böylece ilişkide sürekli kavga etmenin nedeni ortadan kalkar.
İlişkilerde Genel Olarak Kavga Etme Sebepleri Nelerdir?
Genel olarak her ilişkide olabilecek tartışma nedenlerine bakacak olursak;
Kıskançlık
Bu durum her ilişkide olabilecek muhtemel bir kavga sebebidir. Çiftler ilişkilerinde aşkı sevgiyi tattıkça gözünden sakınmaya başlama durumu gerçekleşir. Saf sevgi ile gerçekleşen ilişkilerde kadın ya da erkek fark etmeksizin koruma duygusu ile kuşanır. bu durumda hafif bir kıskançlık durumu gerçekleşir. Tabii ki saplantılı bir ‘sahiplenme’ duygusu bu madde için geçerli değildir. Bu tutumu sergileyen insanlar güvensizlik ve takıntılı bir vasfa bürünür.
Anlaşılmazlık
Bu durum ilişkide çok önemli bir noktadır. İki tarafında birbirini anlaması ve dinlemesi gerekmektedir. Mesela erkeğin ya da kadının sadece sevgiyi hissetmek istediği anda karşı taraf bunu yanlış yorumlayabilir, böylelikle bir tartışmanın kapısının açıldığını görürüz.
İlgi
Kadın ya da erkek fark etmeksizin yaşamımızda sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyarız. Bu demek değildir ki her an sevgili olan çiftler birbiriyle ilgilensin. Ancak bazı anlar olur ki saf sevgi ortaya çıkar ve ilişkide sevgiyi gösterme ihtiyacı hissedilir. Böyle anlar yanlış anlaşılıp ‘sürekli seninle ilgilenemem’ sözü ortalıkta dönüyor.
Genel olarak bakacak olursak ilişkide güven, sadakat, sabır, anlayış ve daha birçok önemli duygu gerekmektedir. İlişkiyi sağlıklı tutmak her iki taraf için oldukça önemlidir. İlişkide sürekli kavga etmenin nedeni bu şekilde açıklanabilir.