Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaSağlık ve FitnessMemede Sütün Kalmadığı Nasıl Anlaşılır?

Memede Sütün Kalmadığı Nasıl Anlaşılır?

Dünyaya gelen her bebek beslenmek için anne sütüne ihtiyaç duyar. Bunu bilen anneler için de emzirme işlemi çok önemlidir. Her anne büyük bir hevesle bebeğini kucağına aldığında, bebeğini nasıl emzireceğini hayal eder. Bununla beraber emzirme ile ilgili bilgiler edinebilmek için gebelikte araştırmalar yapar. Memede sütün kalmadığı nasıl anlaşılır? Sorusuna bile anneler endişeli gözlerle bakar ve ne yapacağı konusunda da korkuları başlar. Anneler bebeklerinin iyi beslenmesini sağlamak için yediklerine dahi dikkat ederler.

Memeyi Sıkınca Süt Gelir Mi? Gelmez Mi?

Emziren anneler doğum sonrası en çok ‘Ya sütüm gelmez ise ya da sütüm kesilirse’ diye endişe duyarlar. Memenin sıkılması ile sütün gelmesi ya da gelmemesi, memenin dolu olup olmadığını göstermez. O anda sütün gelip gelmemesi tamamen tesadüf olabilir. Memenin sıkılmasıyla süt varmış ya da yokmuş diye kanıya varmamak gerekir. Çünkü bu bilgiler yanıltıcıdır.

Memede Sütün Kalmadığı Nasıl Anlaşılır?
Memede Sütün Kalmadığı Nasıl Anlaşılır?

Memeden Süt Geliyor Mu? Nasıl Anlaşılır?

Memede süt olup olmadığını anlamamın yolu, memeleri avuçlayıp, doluluğunu hissedebilirsiniz. Mesela emzirme öncesi memeye dokunarak miktarını, daha sonraki dokunuşlarla anlamaya çalışabilirsiniz. Ara sıra yapacağınız bu işlem ile miktarı ölçmeniz daha kolay olacağından emin olabilirsiniz.

Ayrıca anneler, emzirme döneminde en çok sütün bitmesinden endişelenir. Günümüzde emzirmenin önemi daha çok gündemde yer alıyor. Anne sütünün önemi vurgulandıkça, anneler bebeklerini emzirebilmek için her türlü yolu deneyip, çözüm yolu bulamaya çalışmaktalar.

Emziren Annenin Sütü Biter Mi?

Uzmanlar, memede sütün hiç bitmeyeceği kanısındadırlar. Çünkü süt deposu boşaldıkça, süt üretimi yeniden başlar. Memeyi sıkınca yumuşak doku geldiyse eğer meme boştur, diyemeyiz. Depo bitmiş olabilir, yeni üretim için annenin beslenmesi ya da annenin bebeği kucağına alıp beslemeye başlaması gereklidir. Anne bebeği kucağına aldığında bile, annelik hormonu çalışır ve süt kanallarından sütün gelmesi sağlanır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

En popüler

son yorumlar